Міський голова Олександр Кодола про здобутки міської влади за січень

 01 лютого, на початку міжвідомчої розширеної наради міський голова Олександр Кодола повідомив присутніх про роботу міської влади за січень, про укладенні меморандуми та про важливі напрацювання в економічній сфері міста.

На минулому тижні відбувся робочий візит делегації Латвійської Республіки. «Це наші справжні друзі і для України є стратегічними партнерами» - наголосив Олександр Михайлович. Зазначив, що українські військові пройшли реабілітацію в Латвійській Республіці, а завдяки тому, що Ніжин та місто Прейлі Латвійської Республіки підписали меморандум про співпрацю, ніжинські діти три роки поспіль відпочивали у Латвійській Республіці. Під час робочого візиту домовилися про проведення спільного бізнес-форуму вже цього року, якщо дозволить епідеміологічна ситуація. Відвідали ряд потужних підприємств міста, домовилися про взаємну економічну співпрацю. «2021 рік повинен стати початком саме економічної співпраці з Латвійською Республікою» - зауважив очільник міста.

Протягом місяця велася системна робота по відкриттю «Епіцентру» в місті, владою надано ряд пропозицій земельних ділянок. На разі представниками фірми вивчаються запропоновані варіанти.

Є зворотний зв’язок від великих автозаправних компаній. Керівництво АЗК «ОККО» звернулося щодо земельних ділянок для будівництва автозаправної станції на території громади.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що одним із головних напрямів його роботи є розвиток економіки міста. На черговому засіданні Асоціації міст України було підготовлено звернення щодо оподаткування ФОПів. Міська влада зацікавлена, щоб податки були направлені до місцевого бюджету. Маємо намір звернутися до Кабінету Міністрів України та до Міністерства фінансів, щоб впровадити пілотний проєкт на базі міста Чернігова та Ніжина по адмініструванню податків. Тобто передати функції податкової органам місцевого самоврядування.

Ніжин став одним із 10 громад-переможців за участь у Програмі DOBRE та підписали меморандум про співпрацю. В найближчі два роки буде реалізовуватися соціально важливі проєкти.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


01.02.2021