Відбулися Загальні збори Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України

29 січня у Чернігові пройшли Загальні збори Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України.
У Зборах взяли участь Владислав Атрошенко, голова Чернігівського РВ АМУ, Чернігівський міський голова; виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин та голови громад Чернігівської області.
У порядку денному затвердили розгляд 11 питань.
Серед них - обрання голови Чернігівського РВ. Усі присутні одноголосно підтримали кандидатуру Владислава Атрошенка, міського голови Чернігова.
«Асоціація міст України стає «лобістською системою», яку не завжди, але все ж чує Уряд та Президент. В значній мірі завдяки роботі АМУ, ми з вами зараз маємо такі місцеві бюджети на 2021 рік. Можливо колись Президентом України стане один з міських голів. Було б добре, бо це люди, які знають всі процеси зсередини», - підкреслив Владислав Атрошенко
Заступниками голови Чернігівського РВ АМУ обрали Сергія Гаруса, голову Ріпкинської громади, Андрія Богдана, голову Городнянської громади та Олександра Кодолу, міського голову Ніжина.
Також під час Зборів його учасники підтримали звернення Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо термінового вирішення проблемних питань у сферах теплогенерації та надання комунальних послуг. А також підтримали звернення до Уряду щодо недопущення підвищення цін на газ та електроенергію.

За інформацією 
ПУЛЬС Децентралізаційний марафон  
30.01.2021