Міський голова Олександр Кодола провів міжвідомчу нараду з керівниками

12 липня міський голова Олександр Кодола провів міжвідомчу нараду з керівниками підприємств, установ, закладів міста.

Міський очільник розпочав нараду з приємних новин, зокрема Олександр Михайлович зауважив:
«Дякуючи Богу та Збройним силам України минулий тиждень для нашого міста пройшов спокійно, ситуація стабільна та контрольована.
Хочу зауважити, що для того, аби наші ЗСУ ефективно виконували свої функції на фронті й по захисту наших населених пунктів ми маємо тримати свій фронт. Наш фронт – це життєзабезпечення Ніжина, це комунальний фронт і функціонування всіх установ, закладів та інституцій нашого міста.

Водночас це допомога нашим збройним силам тими засобами, що у нас є. Тому за останні тижні ми провели серйозну роботу.
Нещодавно перший заступник Федір Вовченко вийшов з гарною ідеєю та дякуючи нашим комунальникам, зокрема КП ВУКГ, вдалося її втілити в реальність.

Ми підготували два гарних та потрібних нашим хлопцям на передовій, вантажних автомобілів. Провели повний ремонт, заміну запчастин, пофарбували машини в потрібний колір та на цьому тижні плануємо завантажити необхідними речами й передати нашим ніжинським хлопцям, які несуть службу біля кордону з країною агресором.
Хочу подякувати від всіх ніжинців тим, хто долучився до цієї важливої справи. Автомобілі – це одне з найнеобхідніших речей у місцях активних бойових дій.

Також хочеться зазначити, що завдяки співпраці Ніжинської міської ради з міжнародними партнерами наше місто продовжує отримувати матеріально-технічну допомогу для наших комунальних підприємств. Завдяки програмі «U-LEAD з Європою» Ніжин отримав сучасну техніку з відновлення міської інфраструктури. Це сучасний фронтальний навантажувач «Bob cat», генератори, ланцюгові пили та інше приладдя.
До речі допомога від програми «U-LEAD з Європою» надається не вперше, тому ми дякуємо за систематичну підтримку нашої громади та сподіваємося на довготривалу, плідну співпрацю.

Попередній вантаж вже був розподілений між комунальними службами Ніжина так само і нове надходження найближчим часом надійде до міських комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства».
Варто зауважити, що в місті розпочався місячних благоустрою укриттів, що буде тривати до 8 серпня. Згідно з планом мешканці мають винести сміття зі своїх найпростіших укриттів, які знаходяться в підвалах житлових будинків, а комунальні служби забезпечать вивіз сміття.
Варто зауважити, що Ніжин перший в Чернігівській області розпочав роботи по впорядкуванню укриттів, ще в грудні 2021 року були закладені кошти в міському бюджеті на відповідні роботи.

Наразі роботи ведуться систематично і вже облаштовано 7 укриттів, у 10 роботи тривають. Нагадаємо, що міська влада виділила 1 млн 200 грн на упорядкування найпростіших укриттів, яких налічується в місті 108.
Ще одним з пріоритетних напрямків роботи Ніжинської міської ради є підготовка до опалювального сезону.
За словами першого заступника міського голови Федора Вовченка Ніжин готовий до нового опалювального сезону на 47%. Вже підготовлено 6 котелень з 14; 3 теплових пункти з 7; 40 км теплових мереж з 72. Також замінено 308 метрів теплових мереж з 690 м, що підлягають заміні до початку опалювального сезону.

Також з міського бюджету заплановані виплати на погашення різниці в тарифах, що допоможе уникнути здорожчання послуг з теплопостачання для населення та залишить ціни на тогорічному рівні.

Федір Іванович також наголосив: «Шановні керівники комунальних підприємств, почитайте уважно свої статути. Ваші підприємства створені з метою здійснення діяльності в інтересах суспільства та громади, це що стосується місячника з благоустрою укриттів. Хочу, щоб вся робота була приведена до відповідності зі статутами та спрямована на покращення в громаді».

Нагадаємо, що за кожним укриттям повинна бути відповідальна особа, контакти мають бути біля укриття для інформування населення.
В кожному укритті має бути проведений ремонт, місця для сидіння, ємності для води тощо.

Там де це необхідно буде розглядатися можливість для придбання біотуалетів. Прикладом є розміщений на вході біля Гімназії №3 біотуалет.
Також в ході наради керівники комунальної, медичної та інших сфер міста прозвітували про основні напрямки роботи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
12.07.2022