У ніжинській громаді впроваджується проект DECIDE Summer clubs

Враховуючи, що діти не менше, а часом і набагато більше страждають від наслідків війни, надзвичайно важливо створити всі умови для того, щоб діти різного віку змогли цікаво та весело провести літні дні, дізнатися більше про свою країну, її історію, культуру та звичаї, краще зрозуміти як влаштоване життя у громаді, де вони проживають.

Активе і змістовне дозвілля, психологічна підтримка та широкі можливості для розвитку дітей - головна ідея організації літніх активностей при закладах освіти. Тому громадська організація ГО DOCCU, що впроваджує проект DECIDE Summer clubs у співпраці з фінською організацією Finn Church Aid (FCA) організовує літні клуби для громад Чернігівської області. Одним з міст Чернігівщини, де буде впроваджено проект DECIDE Summer clubs, обрали Ніжин.

Сьогодні, 12 липня у Ніжинській міській раді пройшла онлайн зустріч із командою організаторів літніх клубів, щоб познайомитись та пропрацювати деякі моменти роботи проекту DECIDE Summer clubs.

На зустрічі були присутні міський голова Ніжина Олександр Кодола, секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко, головна спеціалістка сектору інвестиційної діяльності Юлія Кузьменко, заступниця начальника управління освіти Надія Пономаренко, завуч ЗОШ№3, менеджерка локації Альона Барбашина, спеціалістка Управління освіти Алла Парубець.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зазначив: «Радий вітати всіх присутніх. Хочу щиро подякувати громадській організації ГО DOCCU за честь впроваджувати проект DECIDE Summer clubs у Ніжин. Підтримка ніжинських дітей дуже потрібна та актуальна, як ніколи. Північний сусід вкрав у нас весну і ми маємо зробити все можливе, аби літо було максимально позитивним та благотворчим для ніжинських дітей враховуючи сучасні реалії».

У ході онлайн зустрічі обговорили специфіку функціонування табору на базі ЗОШ№3 та підкреслили важливі деталі майбутнього проекту.  

12.07.2022