Міський голова провів нараду з керівниками медичних закладів

22 вересня відбулась чергова нарада під керівництвом міського голови Анатолія Лінника з керівниками медичних закладів міста. У засіданні взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєнко, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко, т.в.о. директора КНП «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Олександр Ігнатюк, заступник генерального директора з економічних питань КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Тетяна Філоненко, радник міського голови з медичних питань Вікторія Отт.

У ході наради керівники закладів прозвітували про виконання контрольних доручень, надали статистичну інформацію про хворих на пневмонію та COVID-19, які перебувають в Ніжинській міській лікарні та на амбулаторному лікуванні.

Олександр Костирко доповів про збільшення кількості ліжок в лікувальному закладі, роботу ІФА лабораторії та алгоритм забору біологічних матеріалів. Зазначив, що наразі в лабораторії корегується графік прийому пацієнтів задля уникнення великих черг та скупчення людей.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив керівникам медичних закладів на чіткому дотриманні критеріїв умов госпіталізації, взаємодії первинної та вторинної ланки медицини, звернув їх увагу на злагодженій співпраці та закликав з розумінням відноситись до медичних працівників та пацієнтів. «Всі медичні заклади знаходяться сьогодні в підвищеній зоні ризику, адже працюють з пацієнтами. По Ніжину майже 12% з усіх хворих на COVID-19 - це лікарі. Заклади охорони здоров’я працюють з великим навантаженням. Всі медики повинні об’єднатися, а громада – підтримувати та бути вдячними за їх нелегку працю та боротьбу з COVID-19», - зазначив Анатолій Валерійович.

Підчас наради порушувалось питання стосовно графіку роботи чергового лікаря-терапевта сімейної медицини в вихідні дні. Оксана Калініченко доповіла, що лікар-терапевт працює цілодобово в телефонному режимі. Мобільний телефон - 098 575 79 58.

Номери телефонів сімейних лікарів та чергових лікарів сімейної медицини розміщені на офіційному сайті Ніжинської міської ради: nizhynrada.gov.ua

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко


 

22.09.2020