Міський голова розповів про досвід впровадження Антикорупційної програми

Міський голова Анатолій Лінник 12 лютого взяв участь у національній прес-конференції «Досвід протидії корупції в громадах», яку організувала Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини». Доповідачами на прес-конференції також були: представник Посольства Великої Британії в Україні Катерина Давенпорт, керівник проекту, ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» Олександр Підгорний, експерт проекту, ГО «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кіріллова, експерт проекту, ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін, експерт проекту, ГО «Центр громадської адвокатури» Тетяна Яцків, експерт проекту Наталія Дрозд.

Анатолій Лінник розповів про досягнення реалізації проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових територіальних громад». Та зазначив, що Ніжинська міська рада однією з перших в Україні затвердила Антикорупційну програму (Антикорупційна програма Ніжинської міської об’єднаної територіальної програми на 2020-2023 роки, рішення № 35-65/2019 від 24.12.2019). Окрім Ніжина ще чотири територіальні громади на Харківщині, Миколаївщині, Луганщині та Львівщині затвердили Антикорупційну програму.

«Дуже важливим у Антикорупційній програмі є те, що в ній чітко виписана ідентифікація корупційних ризиків, їх виявлення, оцінка і заходи щодо їх мінімізації у Ніжинській міській раді. Я пишаюсь тим, що нам разом із Ніжинською міською радою вдалось прийняти дану програму. Розробка і її затвердження мали абсолютну підтримку депутатського корпусу. Це говорить про те, що всі зацікавлені аби антикорупційні механізми були не тільки декларованими, а й стали реальними інструментами контролю. Я переконаний, що така програма потрібна кожній ОТГ, бо ми формуємо сучасне європейське управління. Антикорупційна програма лежить в основі подальших кроків для розбудови та розвитку ОТГ», - акцентував Анатолій Валерійович.

Повне відео прес-конференції можна переглянути за посиланням на сайті УНІАН: https://www.unian.ua/multimedia/video/press/10171763-press-konferenciya-ob-opyte-protivodeystviya-korrupcii-v-obshchinah.html?fbclid=IwAR3jO5Hu3hNfg-WJ6LXJ2RPZC-jgKcdaBHCxjx4gEyLz-QTinYom5q1njzI

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

12.02.2020