Відбулось засідання виконавчого комітету

13 лютого відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Вцілому на порядок денний винесено 4 проекти рішень.

1.Про розміщення тимчасових споруд у м.Ніжині.

2.Про відзначення Почесними Грамотами, Грамотою та Подякою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

3.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

4.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

Всі рішення прийнято одноголосно.

У «Різному» розглянули лист-клопотання щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Самойленку Віталію Васильовичу, тесляру 4 розряду комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника». Члени виконавчого комітету підтримали одноголосно.

За ініціативи міського голови Анатолія Лінника на засідання виконавчого комітету була запрошена Ісаєнко Любов Миколаївна т.в.о. директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» з метою надання роз’яснень ціни на теплопостачання за січень.

Любов Ісаєнко надала інформацію про причини, які впливають на діючий тариф. Любов Миколаївна пояснила, що відповідно до прийнятої постанови НКРЕКП «Про розподіл газу» як для фізичних осіб так і для юридичних осіб. Відповідно до цієї постанови ТОВ «НіжинТеплоМережі» прорахували, що за минулий газовий рік, а саме жовтень 2018 року по квітень 2019 року спожито 16 млн 105 тис кубів газу. Потім спожита сума ділиться на 12 місяців та множиться на вартість одного куба газу, яка складає 1 тис.68 грн. (це з першого січня). Любов Миколаївна зазначила, що вартість газу становить 735 грн., а вартість газу разом з транспортуванням і розподілом 8 тисяч грн.

Зауважила, що ще однією важливою причиною, відповідно до Постанови, підприємство повинно кожного місяця сплачувати 1 млн 433 грн. за розподіл та доставку газу підприємству "Чернігівгаз". «Це самий головний фактор, який вплинув на те що ми не можем зробити перерахунок в бік зменшення» - повідомила Любов Ісаєнко. Третьою причиною стало підняття ціни на електроенергію для підприємства на 5 %.

Заслухавши інформацію керівника ТОВ «НіжинТеплоМережі» міський голова Анатолій Лінник наголосив, що в пріоритеті діяльності міської ради є інтереси ніжинців.

Очільник міста відстоюючи інтереси громади, висловив занепокоєння з приводу того, що не відбулося зниження рівня оплати за спожите тепло.

Анатолій Лінник звернув увагу, що ТОВ «НіжинТеплоМережі» не знайшли можливості зниження тарифу. В ситуації, що склалася передбачаючи можливі ризики опалювального сезону 2020-2021 р.р. міський голова буде ініціювати припинення оренди цілісного майнового комплексу і проведення прозорого конкурсу на оренду котелень. Одночасно, з цим вирішується питання про відновлення функціонування комунального підприємства по наданню послуг з теплопостачання, з метою повного контролю за веденням фінансово-господарської діяльності підприємства. Ці заходи мають на меті подальше зниження навантаження на сімейний бюджет мешканців Ніжина, навіть якщо це потягне за собою додаткові витрати з міського бюджету.

За результатами розгляду даного питання очільник міста надав доручення т.в.о. начальнику відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяні Гавриш прорахувати діючий тариф з врахуванням всіх складових та надати інформацію в найкоротший термін.

Присутні заслухали інформацію заступника начальника Ніжинського відділу поліції Чепурного Олександра Володимировича щодо реформування органів внутрішніх справ, а саме «Поліцейський офіцер громади», що замінить дільничного інспектора. Даний офіцер буде підзвітний та підконтрольний головному управлінню превентивної діяльності та міському голові. Присутні вирішили детально вивчити це питання, оскільки в повноваженнях міської ради не має контролю за правоохоронними органами та механізму його реалізації.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко проінформував, що зменшення захворюваності не спостерігається, станом на 12 лютого 2020 року 26% хворих серед дитячого населення. Карантин триває до 14 лютого включно. А на основі поданих даних виконавчий комітет 14 лютого ( в п’ятницю) буде розглядати припинення чи подовження карантинних заходів у школах міста.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

13.02.2020