Міський голова взяв участь у селекторній нараді з Чернігівською ОДА

Сьогодні, 24 квітня, міський голова Анатолій Лінник взяв участь у селекторній нараді голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрія Прокопенка.

На початку обговорень голова ЧОДА Андрій Прокопенко проінформував про епідеміологічну ситуацію в області, а також подякував всім керівникам органів місцевого самоврядування за вжиття всіх необхідних заходів у підготовці та організації Великодніх свят. Підкреслив, що попереду поминальні дні, які необхідно провести на належному рівні і також вжити всі заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван нагадав, що наразі проведення масових заходів заборонено, а саме 26 квітня - роковин Чорнобильської трагедії та 9 травня - Дня Перемоги, в зв’язку з продовженням карантину.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш надав інформацію про забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту та забезпечення мобільних бригад.

Міський голова Анатолій Лінник проінформував, що за даними керівників ніжинських медичних комунальних неприбуткових підприємств, медичні установи міста стовідсотково забезпечені засобами індивідуального захисту і дезінфікуючими засобами на місяць роботи. Також міська рада виділила необхідні фінансові ресурси.

Учасники наради обговорили деякі питання загального плану: алгоритм дій та відповідальних за поховання померлих від COVID-19, роботи мобільних бригад, дофінансування закладів медицини, госпіталізації дітей з випадками захворювання на коронавірус та ін.

Анатолій Лінник порушив питання стосовно складених адміністративних протоколів поліцією за порушення умов карантину. Ці протоколи відхиляються судом за недостатністю доказів. Анатолій Валерійович зауважив, що у зв’язку із забороною роботи ринків спостерігається незаконна масова торгівля в невстановлених місцях. Поліції потрібно відпрацювати механізм по складанню протоколів та активізувати свою роботу по виконанню рішень, які приймає обласна та міська комісії ТЕБ та НС.

Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван наголосив, що питання щодо порушення умов карантину та незаконної торгівлі наразі опрацьовуються та будуть вирішуватись на державному рівні. Також проводитимуться перемовини з керівником обласної Нацполіції.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

24.04.2020