Відвідування кладовищ у поминальні дні заборонили

Сьогодні, 24 квітня, відбулось позачергове засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На засіданні штабу ухвалили рішення про додаткові заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської міської ОТГ.

Для запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненою коронавірусом COVID-19, комісія вирішила закрити для відвідування кладовища, а також інші місця поховань, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил. Зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми на похороні не менше ніж 1,5 метри. Рішення було прийнято відповідно до статті 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статей 30, 40-41 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 і постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 року №11, рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС протокол № 14 від 23.04.2020р.

Надані протокольні доручення невідкладно вжити заходів щодо виконання даного рішення; проведення відповідної роботи з представниками релігійних конфесій щодо проведення богослужінь в максимально закритому режимі; обмежити доступ громадян до кладовищ шляхом встановлення патрулів та КПП на в’їздах до них, у тому числі на віддалених ділянках на шляхах до кладовищ.

«Ніхто не може заборонити поминати померлих і зробити це ніхто не має права. Але згадати померлих родичів можна в інший спосіб, не відвідуючи кладовища. Замовте панахиду в храмі, або в молитві, запаливши вдома свічку, згадайте всіх, кого вже немає поряд із нами. Прошу усіх віднестись відповідально!», - наголосив Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

24.04.2020