Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах Ніжина

Саме вчора, 22 грудня 2020 року, Ніжин був наповнений різноманітними заходами. Одним із них був воркшоп з протидії булінгу, в рамках проєкту «Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України», що реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в України. Навчання організувала Полтавська обласна молодіжна громадська організація "Твій Світ" спільно з Ніжинським міським молодіжним центром.
Дана зустріч відбулася у приміщенні Ніжинської міської центральної бібліотеки. 
Учасники попрацювали над тематиками:
 ✔Актуалізація проблеми булінгу в шкільному середовищі.
✔ «Ознаки, причини, наслідки булінгу для закладу освіти» - мозковий штурм, робота в групах, обговорення.
✔ Ознайомлення з методикою форум – театру на протидію булінгу. 
✔Попрактикувалися під час вправи –гри "Мізансцени".
А також хочеться згадати, що це не перший захід організаторів у напрямку боротьби з шкільним цькуванням. Раніше у бібліотеці презентували річний проєкт "Мистецтво перемагати булінг". 
За словами керівника проєкту Олександра Чепура, особливо актуальною проблема шкільного цькування є для малих міст, де булінг стає заміною змістовним розвагам та самореалізації підлітків.Тож, учасники та учасниці активно вивчали явище булінгу, його причини та наслідки, знайомились із інтерактивною методикою форум - театру та обговорювали ідеї проєктів, які планують реалізувати найближчим часом.
Дякуємо всім хто завітав на даний захід,чекаємо наступної зустрічі. Переможемо булінг разом.

КЗ "Ніжинський міський молодіжний центр"      
23.12.2020