Ніжинська міськлікарня отримала для медичного персоналу біозахисні костюми

23 грудня КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» отримала благодійну допомогу від філії «Ніжинський елеватор» сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Нова». За зверненням міського голови до керівництва аграрної компанії щодо критичної ситуації по матеріальному забезпеченню міської лікарні для медичного персоналу були передані 360 сертифікованих біозахисних костюмів корейського виробництва. Костюми будуть розподілені між відділеннями медичного закладу, що задіяні для лікування хворих на COVID-19.

«Ми продовжуємо підтримувати нашу головну ніжинську міську лікарню – опорну лікарню по наданню медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Звертаємося до благодійників з проханням про благодійну допомогу. За кошти міського бюджету (кошти платників податків) намагаємося забезпечити міськлікарню всім необхідним. Ми вдячні аграрній компанії «Дружба Нова» за підтримку та наразі таку необхідну допомогу. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, що стосується оновлення матеріально-технічної бази нашої головної лікарні міста Ніжина», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

Як зазначив представник аграрної компанії Євген Деркач, що підприємство не могло знехтувати критичною ситуацією високого рівня пандемії, прийняло пропозицію щодо закупки та передачі Ніжинській міській лікарні біозахисних костюмів. «Це не остання наша допомога лікарні. Підприємство розуміє складну ситуацію, що склалася в зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби та по можливості буде приймати участь у матеріальному забезпеченні даного медичного закладу», - зазначив Євгеній Миколайович.

Завідувач інформаційно-аналітичним відділом КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Григорій Віротченко подякував представникам агарного підприємства та міській владі за сприяння та надану допомогу. На сьогоднішній день в закладі продовжують реєструватися випадки захворювання медичного персоналу, тож захисні костюми вкрай необхідні для захисту медиків від коронавірусної хвороби.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко    

23.12.2020