Мітинг-реквієм до дня Чорнобильської трагедії “Чорнобиль полином укритий”

Сьогодні, 26 квітня, біля монументу "Дзвони Чорнобиля" відбувся мітинг-реквієм “Чорнобиль полином укритий”. У цей день,країна та весь світ вшановують одну з найстрашніших катастроф за часів існування людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Ця подія трапилась рівно 32 роки тому, 1986 року о 1:23 год. за київським часом. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Участь у ліквідації цієї жахливої аварії взяло також багато ніжинців.

Прийшли вшанувати пам'ять всіх жертв страшної техногенної трагедії міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови, депутати міської ради, представники трудових колективів міста, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та їх сім’ї, громадскість та ЗМІ.

Захід розпочав протоієрей Михаїл Якубів заупокійною літією за загиблими. Після молебню священнослужитель звернувся до всіх присутніх зі словами поваги та вдячності. Наприкінці панахиди учасники вшанували річницю трагедії хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Поіменно було згадано кожного загиблого ліквідатора.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.04.2018