Модернізація ЦНАПу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

17 вересня відбулась нарада щодо впровадження напрямку з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», яка передбачає підтримку створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, радник міського голови Сергій Осадчий, заступник начальника фінансового управління Маргарита Фурса, начальник відділу економіки Тетяна Гавриш, депутати міської ради, представники комунальних підприємств міста, члени Ради підприємців та Громадської ради, а також Регіональний координатор з напрямку покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Ольга Калініченко та регіональний спеціаліст Алла Лежненко.

Гості разом з представниками міської влади оглянули наявне приміщення ЦНАПу, де надаються адміністративні послуги ніжинцям та під час наради надали інформацію про Програму «U-LEAD з Європою» і про напрямки роботи.

Представники U-LEAD назвали принципові моменти для створення ефективного центру надання адміністративних послуг, що дозволить підвищити ефективність обслуговування мешканців ніжинської громади.

В рамках Програми «U-LEAD з Європою» пропонується фізична підтримка модернізації ЦНАПу, а саме оснащення меблями, офісним обладнанням та технікою, програмним забезпеченням та розроблять дизайн приміщення.

Також пропонують інституційну підтримку: створення інституційної структури ЦНАП, навчання персоналу, підвищення обізнаності та участі громадян; навчальні візити та обмін досвідом.

А міська влада в свою чергу для реалізації Програми повинна підготувати приміщення 200 кв.м. та пакет правовстановлюючих документів на нього, прийняти рішення про виділення необхідних коштів на ремонтні роботи. У даному приміщенні повинно працювати не менше 20 спеціалістів, які будуть надавати 13 груп послуг, які включають в себе приблизно 180 видів послуг.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр) Ольга Гук

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.09.2019