На брифінгу обговорили новий закон України "Про загальну середню освіту"

20 січня заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський провели брифінг щодо новацій у Законі України «Про загальну середню освіту», який був прийнятий 16 січня 2020 року.

Очільники зупинилися на основних засадах закону, прокоментували поточні зміни в навчальних закладах освіти до 2024 року, тобто до завершального етапу реформування галузі освіти в країні, гарантії учасників навчального процесу, оплати праці вчителів, формування класів та їх наповнюваність.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський звернув увагу, що початкова освіта здобувається протягом чотирьох років; базова середня освіта здобувається протягом п’яти років; профільна середня освіта здобувається протягом трьох років. Тривалість здобуття повної загальної середньої освіти на кожному її рівні може бути змінена (подовжена або скорочена) залежно від форми здобуття освіти, результатів навчання та/або індивідуальної освітньої траєкторії учня. Акцентував увагу на тому, що від наповнюваності закладу буде залежить його ступеневість. На сьогодні управління освіти проводить всі можливі консультації та заходи щодо збереження освітньої мережі в місті в умовах оптимізації.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко наголосив, що всі заходи, що проводяться і будуть проводитися міською владою щодо оптимізації освітніх закладів не несе за собою закриття жодної школи, жоден вчитель не залишився без роботи, будуть збережені комфортні умови для дітей. Можливо змінюватися ступеневість закладів. Заходи направлені на збереження мережі закладів освіти.

Ігор Володимирович наголосив, що всі рішення будуть прийматися консолідовано, але остаточне слово за депутатським корпусом.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

20.01.2020