На Чернігівщині діє заборона відвідування лісів!

Рятувальники Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області нагадують жителям та гостям області про заборону відвідування лісів, оскільки після активних бойових дій вся Чернігівщина "засіяна" вибухонебезпечними предметами різного виду та калібру.

Щоденно піротехніки ДСНС залучаються до знешкодження боєприпасів, лише за минулий тиждень здійснено 69 залучень піротехнічних розрахунків, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 573 ВНП (з початку проведення робіт - 45558).

Громадяни області, ігноруючи попередження рятувальників, наражають себе на смертельну небезпеку, що призводить до трагічних наслідків.

2 жовтня 2022 р. у лісі біля села Шестовиця Чернігівського району на міні підірвався автомобіль "ВАЗ", в якому знаходилось четверо осіб. На жаль, всі люди загинули.

Надзвичайники вкотре застерігають! Якщо Ви виявили вибухонебезпечний або схожий на нього предмет не намагайтеся самостійно вилучити, перенести в інше місце чи розібрати. Про знахідку негайно повідомте Службу порятунку за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102".

 

Відділ з питань НС, ЦЗН, ОМР (за посиланням Головного  Управління ДСНС України в Чернігівській області).

03.10.2022