На нараді з благоустрою обговорили реставрацію флігеля Поштової станції

24 січня відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман, начальник управління комунального майна та земельних відносин Ірина Онокало, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко, головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Алла Попик та директор краєзнавчого музею ім. І. Спаського Геннадій Дудченко.

На початку наради директор краєзнавчого музею ім. І. Спаського Геннадій Дудченко доповів, що на 2020 рік передбачена реставрація частини флігеля будівлі Поштової станції (експозиції) на суму близько 1 млн. 900 тис. грн. (з міського бюджету). Але додатково необхідні кошти на авторський та технагляд проекту та відсотки ПДВ. Геннадій Миколайович зазначив, що проектант пропонує повністю відтворити автентичність даної будівлі. «Проте це не задовольняє нас як замовників даного проекту»- додав Геннадій Дудченко. Заслухавши дане питання, учасники наради вирішили запросити автора проекту та конструктивно обговорити з ним всі можливі шляхи щодо реставрації флігеля.

Керівники прозвітували про стан виконання наданих протокольних доручень попередньої наради щодо розміщення відеокамер по місту, освітлення в місті, зокрема по вулиці Прилуцькій (підрізка та видалення деяких дерев для кращого освітлення та безпеки руху в темний час доби) тощо.

Директор КП «ВУКГ» Владислав Корман зауважив, що вивчив питання по розміщенню на опорах вуличних вазонів для квітів по вулиці Гоголя. Потрібно 14 штук. Полив рослин у таких вазонах здійснюється один раз на два тижні.

Надано протокольне доручення начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва разом з комунальним підприємством «Виробниче управління комунального господарства» розробити проект правил поводження з домашніми тваринами та винести його на обговорення та затвердження.

Вивчивши питання стихійних сміттєзвалищ і вивіз ТПВ по місту, Григорій Олійник звернув увагу Владислава Кормана на своєчасному вивезенню сміття та прибирання прилеглої до майданчиків території.

Підвівши підсумки наради, міський голова Анатолій Лінник наголосив, що всі ті заходи, які розроблені по комунальним службам, повинні виконуватися відповідно до запланованих графіків та бути результативними.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Анна Шведун

24.01.2020