Відбулася зустріч міського голови із заступником Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції

Сьогодні міський голова Анатолій Лінник зустрівся із заступником Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергієм Ніжинським, заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталією Романовою та директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації Ніною Лемеш. На зустрічі обговорили питання розвитку системи соціального захисту та підтримки прийомних сімей, а також створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) на території громади.

Сергій Ніжинський наголосив на тому, що саме реалізація дієвої політики з питань соціального захисту вразливих категорій населення сприятиме інтеграції національних спільнот у громаду.

Заступник Міністра висловив глибоке переконання у тому, що лише завдяки спільним зусиллям Уряду, органів місцевого самоврядування та структур громадянського суспільства можна вирішити соціальні проблеми національних спільнот в Україні.

Заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, зауважила що створення ДБСТ у Ніжинській ОТГ передбачено за кошти державної субвенції в 2020 році. Житло для сім'ї придбане у новобудові. ДБСТ буде на 100% забезпечений всіма необхідними меблями, оргтехнікою, посудом та речами першої необхідності. Міська влада триматиме на контролі дане питання, а відповідні служби будуть здійснювати супровід.

Після зустрічі з керівництвом області було проведено нараду з представниками соціальної сфери області, на якій було зосереджено увагу на проблематиці протидії насилля в сім'ї та протидії торгівлі людьми у прикордонній області.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Анна Шведун

23.01.2020