Нарада по вирішенню проблем поводження з тваринами на території Ніжинської міської ОТГ

14 листопада відбулася розширена нарада за участю першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, начальника УЖКГ та Б Кушніренка А.М., керівників комунальних підприємств міста, представника Ніжинського міськрайонного управління головного управління держпродспоживслужби в Чернігівській області Бичок П.О., лікаря КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького» Віротченка Г.М., лікаря епідеміолога ДУ «ЧОЛЦ МОЗ України» Замишляк С.С., ветлікаря «Айболить» Дубовик В.Д., начальника господарської частини Управління освіти Крапив’янська Л.М., начальника відділу з благоустрою, роботи з ОСН Н.Г.Бойко, волонтерів ГО «Планета Добра» та небайдужих мешканців міста.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, озвучив мету наради та висвітлив хронологію подій по проблемі поводження з безпритульними тваринами. Зазначив, що міська влада стурбована ситуацією з безпритульними тваринами на вулицях міста.

"В місті затверджено Міську цільову програму «Контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2019 рік», але на жаль виділені кошти на цю програму можуть покрити тільки витрати на стерилізацію невеликої кількості тварин з вулиць міста. В той час як коштів для придбання крематорія для утилізації біологічних решток померлих тварин чи проведення реєстрації тварин бюджетом міста не передбачено" – зазначив Григорій Миколайович.

Законодавчо та умови забудови міста не дають можливості облаштувати в межах територіальної громади притулок або карантинний майданчик для безпритульних тварин. Існує вимога до об’єктів поводження з безпритульними чи без господарськими тваринами. Охоронна зона - 300м.

Обговоривши всі питання, щодо відлову, утримання, стерилізацію безпритульних тварин, а також необхідність створення реєстру тварин, члени зібрання вирішили направити лист до Управління освіти з проханням проведення додаткових заходів по проведенню просвітницької та роз’яснювальної роботи серед дітей щодо гуманного та безпечного поводження з тваринами на вулицях міста.

Надано протокольне доручення Управлінню житлово-комунального господарства та будівництва, розробити проект правил поводження з тваринами в місті, розмістити проект правил на офіційному сайті Ніжинської міської ради з метою їх обговорення на громадських слуханнях.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

18.11.2019