Нарада з благоустрою міста

Відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні також взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, радний міського голови Сергій Осадчий, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Анатолій Кушніренко, начальник відділу з благоустрою Юрій Кошель.

Міський голова Анатолій Лінник, зауважив, що прийшла пора літнього відпочинку для школярів. Необхідно повторно обстежити всі об’єкти незавершеного будівництва та аварійні споруди, обмежити доступ до них для попередження нещасних випадків та надзвичайних ситуацій. Провести роз’яснювальну роботу в загальноосвітніх закладах як для учнів так і для батьків, які несуть персональну відповідальність за дозвілля під час канікул дітей.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник повідомив, 16 травня відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС на якій першим було розглянуто питанням «Про стан роботи щодо запобігання виникнення небезпечних подій в занедбаних будівлях, що знаходяться на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади». Обговоривши, комісія вирішила:

1.Керівникам або власникам аварійних будівель вжити вичерпних заходів щодо унеможливлення потрапляння на дані об’єкти дітей та сторонніх осіб(написати листи керівникам або власникам щодо усунення недоліків).

2.Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів посилити інформаційно–роз’яснювальну роботу з дітьми, щодо небезпеки перебування на аварійних будівлях.

3.Відділу з управління та приватизації комунального майна виконавчого комітету Ніжинської міської ради, з’ясувати питання власності будівель по вул. Воздвиженській та по вул. Об’їжджій (дитячий садочок) та будівлі бувшого готелю по вулиці Прилуцькій та направити відповідні листи.

4.Підготувати лист начальнику Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області щодо посилення уваги до аварійних будівель, під час патрулювання.

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман доповів, що благоустрій та прибирання парків та скверів у місті здійснюється щоденно.

Також повторно було обговорено проект реконструкції центральної площі міста, а саме: питання освітлення(в яких тонах повинна освітлюватись площа), зелені насадження, форма плитки та візерунок укладання за підсумками проведення містобудівної ради.

Відповідно до доручення, яке було надано начальнику комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» щодо розробки схеми для нового кладовища на землях Кунашівської сільської ради (10 га) Владислав Корман ознайомив присутніх з проектуванням для перших захоронень, а також схему під’їзду до кладовища.

Підвівши підсумки наради були надані протокольні доручення відповідним службам по забезпеченню благоустрою в місті, розробки схеми та кошторису для укладання тротуару по вул.Борзнянський шлях, укладка тротуарної плитки та встановлення зупинки громадського транспорту біля музичної школи.

Міський голова Анатолій Лінник акцентував увагу на питанні знищення амброзії за допомогою гербіцидів (надано протокольне доручення начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва вивчити та доповісти на наступному засіданні).

Слід зазначити, що благоустрій міста перебуває на особливому контролі у міської влади.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

17.05.2019