Нарада з благоустрою міста

Відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні також взяли участь депутат обласної ради Сергій Охонько, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радний міського голови Сергій Осадчий, начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко, начальник відділу інвестицій та розвитку інфраструктури Денис Ворона, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Анатолій Кушніренко, головний спеціаліст відділу з благоустрою Олександр Дорошенко, представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, приватний підприємець Олександр Андрійченко та ЗМІ.

На початку засідання першим розглядами питання щодо реалізації пілотного проекту «Безпечне місто». Основна мета - оснащення в місті інтелектуальної системи відеоспостереження.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради наголосив на тому що місту необхідна система відеоспостереження разом з аналітикою. Підвівши підсумки вчорашньої зустрічі є декілька пропозицій щодо камер відеоспостереження: 1)Представники головного управління національної поліції в Чернігівській області можуть нам надавати послуги по обслуговуванню, адже в них є ядро (не зручно для міського відділу поліції, адже їм потрібно постійно запрошувати необхідну інформацію в них, це не є рентабельно). 2)Приватний підприємець Олександр Андрійченко надав пропозицію щодо своїх послуг ( він готовий встановити в себе на підприємстві ядро та встановити 3 відеокамери на трьох перехрестях по місту і презентувати свої послуг для подальшої оренди місту).

Представник міського відділу поліції Інна Музиченко зазначила, що обговоривши всі пропозиції від різних представників (компанія HUAWEI та Kobiкомпанія по відеоспостереженню). Поліції необхідно на початковому етапі принаймні 3 камери відеоспостереження з системою аналітики, які будуть розташовуватись в трьох місцях (залізничний вокзал, центральна площа – вул.Гоголя та ринок). Система аналітики дасть змогу розпізнавати обличчя, номерні знаки і т.д. Адже ті камери відеонагляду, які є зараз вони тільки зчитують автомобільні номерні знаки. Використання сучасних технологій необхідне для розкриття злочинності та оперативного реагування на правопорушення.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив що функціональність даних камер відеоспостереження повинна містити обов’язково програму розпізнання обличчя.

Підвівши підсумки члени наради дійшли висновку, що міський відділ поліції повинен написати лист на міську ради, щодо своїх приорітетних бачень по встановленню системи відеонагляду з відповідними програмами.

Далі перейшли до питань благоустрою міста.

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман доповів, що благоустрій та прибирання парків та скверів у місті здійснюється щоденно. Надано протокольне доручення надати пропозиції щодо розміщення урн більшого розміру.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів що з 03 червня продовжаться ремонтні роботи по реконструкції центральної площі міста, а саме: освітлення, зелені насадження, укладання тротуарної плитки тощо. Всі роботи погоджувалися на засіданнях містобудівної ради. Назви зупинок в центральній частині міста вже розміщені.

Управлінню житлово-комунального господарства та будівництва розробки схеми розміщення очагів амброзії по місті для подальшого їх знищення гербіцидами, а також розробити ОДР (організація дорожнього руху) по вул.Московській (біля ринку) та на перехресті вул.Борзнянський шлях – вул.Космонавтів (круг-танк).

Підвівши підсумки наради були надані протокольні доручення відповідним службам по забезпеченню благоустрою в місті.

Слід зазначити, що благоустрій міста перебуває на особливому контролі у міської влади.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

31.05.2019