Перевірка готовності водного об’єкта до відпочинку

16 травня 2019 року на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення №153 «Про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах міста». Відповідно до нього місцем відпочинку людей на воді в 2019 році визначили лівий берег р.Остер в районі вул.Коцюбинського (50м від гідроспоруди – 150м від гідроспоруди) в період з 01 червня по 31 серпня.

Відповідальними за обладнання місця масового відпочинку людей на воді згідно «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» та функціонування сезонного рятувального посту – комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» (Корман Владислав Адольфович).

30 травня комісія яка складається з першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, начальника управління ЖКГ та будівництва Анатолія Кушніренка, начальника Ніжинського МРУ ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктора Рафальського, начальника Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Володимира Тарасенка, начальника відділу з питань НС та ЦЗН Геннадія Чернишова та інших виїхали на місце для перевірки готовності міського пляжу до відкриття (справності човна, рятувального спорядження та обладнання).

Керівник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман доповів, що встановлені попереджувальні знаки «Купатися заборонено», місце для рятувальника, продемонстрував наявність аптечки та ліків в ній, також рятувальне спорядження для рятувальника (круг, рятувальні жилети, ласти та ін.). Встановлена нова роздягальня, пофарбовані столи, лавки, поручні та східці до водойми.

Підвівши підсумки комісія прийшла до висновку що міський пляж готовий розпочати свою роботу у період з 01.06.2019 по 31.08.2019 року.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

31.05.2019