Нарада з питань реформування первинної та вторинної медичної галузі

Сьогодні відбулася нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника з питань реформування первинної та вторинної медичної галузі. Були також присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, головний лікар КДПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня імені М.Галицького» Олександр Костирко, заступник головного лікаря КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анна Стрельнікова та начальник фінансового управління Людмила Писаренко

Олександр Костирко доповів що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2015року №1024 «Про забезпечення стаціонарними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення» з метою забезпечення ефективного використання ліжкового фонду матеріальних і фінансових ресурсів 19 листопада 2018 року було прийнято рішення, яке передбачає проведення оптимізації ліжкового фонду онкологічного та хірургічного стаціонарних відділень КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького», а саме на 15 ліжок:

- по онкологічному відділенню -10 ліжок,

- по хірургічному відділенню – 5 урологічних ліжок і внесення змін у штатний розпис КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького». Також у дитячому відділенні є можливість збільшення ліжкового фонду на 10штук.

Заступник головного лікаря КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анна Стрельнікова доповіла по ситуації що склалася з підписаними деклараціями сімейних лікарів та терапевтів по місту. Станом на 18 лютого 2019 року підписано 46 тис.563 договори лікарів з пацієнтами це складає 66,5% від загальної чисельності населення яке проживає в місті. 24,5 тис. мешканців Ніжина ще не підписали декларацій. Національна служба охорони здоров’я надала дозвіл лікарям збільшити кількість укладених декларацій з пацієнтами для більш широкого коло охоплення людей, а саме: сімейний лікар має право заключити декларацій з пацієнтами на загальну кількість 2300 осіб (раніше було 1800 пацієнтів), лікар-терапевт 2600 осіб (раніше було 2000 пацієнтів). Також на первинній ланці залишається 11 вакантних посад для сімейних лікарів які б змогли підписати декларації з населенням та охопити всіх мешканців у наданні первинної медичної допомоги.

Анатолій Валерійович зачитав листи від медичних закладів та звернув увагу щодо потреба у коштами для закупівлі ліків на орфанні захворювання, онкохворим людям та ліки які надаються на безоплатній основі перебуває на контролі та буде обговорюватись на депутатських комісіях та винесеться дане питання на розгляд чергової сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.02.2019