Навчальні збори в смт.Гончарівськ

Шановні жителі та гості м. Ніжина та Ніжинського району !!!

У період з 13 по 27 червня 2018 року на на базі військової частини А-1815 з дислокацією в смт. Гончарівське Чернігівського району проводяться широкомасштабні експериментальні двотижневі тактичні навчання з територіальної оборони, участь у яких візьмуть близько 3700 військовозобов’язаних з усієї області. У подальшому подібні тренування планують провести й в інших регіонах країни. Навчання пройдуть на військовому полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівського району. В ході навчань буде перевірено систему оповіщення і збору військовозобов'язаних. Резервісти набуватимуть практичні навички у володінні штатною зброєю, виконуватимуть навчально-бойові завдання в умовах, максимально наближених до реальних бойових дій. Враховуючи, що такого масштабного рівня навчання з територіальної оборони в державі проводяться вперше, наразі відпрацьовується чітка координація дій органів влади, військових підрозділів, усіх дотичних структур для забезпечення належного рівня проведення цих зборів, недопущення виникнення позаштатних ситуацій. Особлива увага в ході навчань приділятиметься дотриманню військовозобов’язаними особами законності та правопорядку. Вживатимуться заходи для забезпечення громадської безпеки біля збірних пунктів на території всієї області та безпосередньо у Гончарівському, у разі необхідності – оперативного реагування служби екстреної медичної допомоги і рятувальників.

Усіх патріотично налаштованих чоловіків, віком від 20 до 60 років, які виявляють бажання здобути чи оновити наявні вміння, знання та навички володіння штатною стрілецькою зброєю, засобами сучасної військової, спеціальної та інженерної техніки, дій в умовах несподіваного ускладнення ситуації, пов’язаної з уведенням на території держави чи окремих її регіонів особливого чи воєнного стану

ЗАПРОШУЄМО ПРИБУТИ 15 червня 2018 року до Ніжинського міського об’єднаного військового комісаріату (вул. Редькінська, 6-а) протягом дня для обліку та централізованого направлення/вибуття до місця проведення навчань з територіальної оборони (смт. Гончарівське Чернігівського району).

При собі мати паспорт громадянина України, індивідуальний номер платника податків, запас харчів і води на одну добу.

Збереження постійного чи тимчасового місця роботи, середньомісячного заробітку (для працевлаштованих осіб та осіб, Які перебувають на обліку у Ніжинському міськрайонному центрі зайнятості у зв’язку з безробіттям), забезпечення форменним одягом встановленого зразка, триразовим харчуванням та виплата добових протягом періоду проведення навчань гарантуються.

Військовий комісар Ніжинського ОМВК

В. Якущенко

Міський голова м. Ніжина Чернігівської області

А. Лінник

15.06.2018