Вперше в цьому році відбулося засідання ярмаркому

14 травня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося перше засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення Ніжинського Покровського ярмарку – 2018.

Головуючий засідання, перший заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Григорій Олійник, надав доручення управлінню культури і туризму підготувати проект рішення виконавчого комітету про проведення Покровського ярмарку – 2018 року.

На порядок денний було винесено низку питань, зокрема:

1. Визначення дати проведення (з 04.10 по 07.10.2018);

2. Визначення тривалості днів по проведенню (від 4днів до 2 днів);

3. Визначення головного розпорядника благодійного Покровського ярмарку 2018року;

4. Визначення розміру торгового місця;

5. Визначення з бронюванням місць.

На початку обговорення порядку денного міський голова Анатолій Лінник зачитав звернення ГО «Спілка підприємців Ніжина НКР» щодо тривалості проведення (кількості днів) ярмарку. В листі зазначено пропозицію – два дні для здійснення торгівлі. Аргументація такої пропозиції базується на елементарному економічному аналізі та реальному підтвердженні, взятому міською владою, і оголошеному на рівні міста і міжнародних партнерів курсу на підтримку розвитку малого та середнього підприємництва міста Ніжина.

Анатолій Валерійович висловив свою пропозицію щодо даного заходу, зокрема зазначив, що потрібно місцевим підприємцям надати пріоритет щодо участі у ярмарку.

В ході бурхливого обговорення організаційний комітет все ж таки прийняв рішення щодо 4 днів проведення ярмарку.

Також на засіданні визначили головного розпорядника благодійного Покровського ярмарку 2018 року, ним традиційно став ДКП «Комунальний ринок». Та узгодили наступну інформацію: учасникам «Ніжинського Покровського ярмарку – 2018» - суб'єктам підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю, та надання послуг на визначених місцях (розміром 3 погонні метри). При торгівлі декількома видами товарів сплачується плата за участь за вищою ставкою. Суб'єктам підприємницької діяльності, що здійснюватимуть торгівлю на ярмарку, надавати не більше двох торгівельних місць, окрім торгівлі шашликами. А також бронювати торгівельні місця протягом 4 банківських днів, а в разі несплати коштів учасниками ярмарку це місце надавати іншому заявнику.

Підвівши підсумки наради, учасники визначили, що наступне засідання відбудеться 3 липня о 16-00 годині.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.06.2018