Найбільша неурядова організація Фінляндії подарувала ніжинським дітлахам комп’ютерний клас

3 липня на базі Ніжинського будинку дітей та юнацтва відкрили освітній простір оснащений новою комп’ютерною технікою, яку презентували Ніжинській громаді представники Міжнародної неурядової організації FCA.

Сучасний освітній центр облаштований в рамках проекту «Безпечне повернення до навчання в Україні» за фінансування Європейського союзу, та буде доступний всім школярам Ніжинської громади задля безпечного повернення до навчання. При оголошенні онлайн навчання та за відсутності світла, інтернету або гаджету в помешканні де перебуває школяр останній може завітати до НБДЮ та скористатися необхідними послугами.
Це вже 4-й Цифровий навчальний центр на Чернігівщині.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зауважив: «Ми щиро вдячні за підтримку міжнародних донорів, зокрема фінській організації Finn Church Aid. Фіни неодноразово підтримували наше місто, а фінське місто Іматра стало містом-побратимом Ніжина! Ми с подіваємося на подальшу тісну співпрацю наших міст».

Міжнародної неурядової організації FCA працює в гуманітарній сфері понад 70 років та надає допомогу країнам, що потрапили в скрутне становище. Через повномасштабну агресію до таких країн потрапила Україна.
03.07.2023