Найсвятіше і найпрекрасніше у світі покликання

Весна - це пора, коли все навколо оживає, оновлюється, пора, коли в душі кожної людини з'являється радість, віра і надія на краще. І не дивно, що Міжнародний жіночий день людство святкує саме навесні, адже кожна жінка така ж прекрасна, як і ця пора року! А 8 Березня, безперечно, є святом усіх жінок і дівчат, та, перш за все, це свято мам!

Вшановуючи матерів, на чиїх плечах лежить відповідальність не лише за виховання власних дітей, а й за діток, які через життєві негаразди втратили своїх рідних батьків, Ніжинський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді разом із управлінням культури та мистецтв підготували соціально-мистецьку програму для прийомних сімей.

Наразі у місті Ніжині функціонує 13 прийомних сімей. У них виховується 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Взагалі, усі ці родини перебувають під особливою увагою міської влади, - говорить заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, -допомагати прийомним батькам, які взяли на себе таку відповідальність, і потрібно, і приємно. Тому, що нічого важливішого за дітей на світі немає, а, отже, немає важливішого і за тих людей, які дітьми опікуються! А ми знаємо, що чужих дітей не буває: усі – наші! І дбати маємо про всіх!

Тож урочистий захід для прийомних сімей став справжнім родинним святом, дивовижною феєрією гарного настрою, радості спілкування, яскравих дитячих талантів!

Перш за все Ігор Алєксєєнко привітав словами подяки, щирими побажаннями, квітами та подарунками головних на цьому святі – мам. Він зазначив, що слово «жінка» ми завжди насамперед асоціюємо з мамою. А інакше й бути не може. Адже це найсвятіше покликання, найважча і найпрекрасніша у світі робота. А ще – мама для кожного з нас є найріднішою і найпотрібнішою в цілому світі людиною. І тому переоцінити роль жінок, які виховують не лише своїх, але й прийомних діток – неможливо!

Приємним сюрпризом стало і нагородження трьох прийомних матерів грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради - за вагомий внесок у розвиток та становлення сімейних форм виховання, зокрема інституту прийомної сім'ї.

Створенню серед присутніх у залі атмосфери гарного настрою сприяло загальне відчуття єдиної великої родини, де в затишку, турботі й щедрості найкращих почуттів разом зростають рідні й прийомні дівчатка та хлопчики, де є взаємоповага та порозуміння, де батьки і діти поєднані міцним незримим зв'язком - любов'ю.

А. Руднік,

спеціаліст відділу соціальної роботи НМЦСССДМ

09.03.2016