Ніжин отримає 12,4 млн. грн. від НЕФКО

На цьому тижні міський голова Анатолій Лінник підписав кредитний договір між Ніжинською міською радою та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією щодо фінансування проекту «Заходи з енергоефективності в м. Ніжині».

У рамках цього проекту передбачається комплексна термомодернізація Ніжинської ЗОШ I-IIIст. № 10. У закладі буде впроваджено низку енергоефективних заходів, а саме: зовнішнє утеплення стін та цоколю, заміна вікон та дверей на енергоефективні, заміна зовнішнього освітлення на енергоефективне на базі LED технології, впровадження локальної припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією, реконструкція системи опалення та теплова ізоляція розподільчих трубопроводів, встановлення ІТП з автоматикою погодного регулювання та програмуванням, ремонт скатної покрівлі з улаштуванням водостоків та утеплення перекриття скатного даху будівлі. Загальна сума проекту – 13 800 000 грн., з них НЕФКО – 12 400 000 грн., Ніжинська міська рада – 1 400 000 грн.

Очікується, що впровадження вищезазначених заходів призведе, зокрема, до скорочення споживання теплової та електричної енергії, скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу і скорочення витрат на обслуговування з міського бюджету, а також поліпшення умов перебування для школярів та персоналу.

«За останні роки Ніжин активно налагоджує співпрацю на міжнародному рівні і в результаті наполеглива робота громади високо оцінюється багатьма міжнародними організаціями. З НЕФКО ми розпочали співпрацю в 2018 році. Це одна з тих міжнародних інституцій, співпраця з якою є показником активності та відкритості міста. Наразі ми впроваджуємо перший проект в рамках цієї співпраці, але я впевнений, що він буде не останній, адже вже розпочалися консультаційні перемовини щодо реалізації наступних важливих для міста проектів» – зазначив міський голова Анатолій Лінник.

Відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.01.2019