Ніжин зустрів губернатора Чернігівської області Валерія Куліча

09 червня 2016 року у приміщенні Ніжинського драматичного театру відбулася зустріч голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча з громадськістю. У заході також взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в області, полковник поліції Едуард Альохін, прокурор Чернігівської області Віктор Носенко, начальник Головного управління Державної фіскальної служби в області Олексій Барановський, Військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату Олександр Криворучко, заступник начальника Управління СБУ в області Павло Ревунов.

На зустрічі кожен охочий мав можливість задати питання, які його цікавлять. Зокрема були поставлені питання стосовно тарифів на газ. Голова ОДА відповів, що влада намагається знайти вихід з цього становища шляхом надання субсидій. Він повідомив, що на сьогоднішній день вже близько 160 000 сімей у Чернігівській області мають допомогу у вигляді субсидій. Також було висвітлено питання щодо підняття заробітної плати освітянам, так як з останніх була знята індексація. Валерій Куліч зазначив, що наразі він уже підіймав дане питання перед прем`єр-міністром України. На що останній відповів, що заробітна плата для вчителів підніметься тоді, коли буде проведена оптимізація шкіл. Скорочення стосується тих начальних закладів (зокрема у сільській місцевості), де кількість учнів менша 25 чоловік. У такому випадку якість освіти втрачається, що негативно впливає на майбутні вступні випробування учнів.

Окрім того, питання були поставлені не тільки до губернатора, але й до начальника поліції та прокурора Чернігівської області щодо продовження розслідування крадіжки майна у Центрі польської культури спілки поляків «Астер».

Ніжинці також цікавилися щодо впровадження патріотичного виховання для старшокласників та студентів ніжинських начальних закладів. На дане запитання Олександр Криворучко повідомив, що президентом України було підписано концепцію військово-патріотичного виховання та на разі ведеться активне матеріальне забезпечення даного виховання, що у Ніжині планується ремонт та подальше відкриття власного полігону, на якому б змогли проводити свої заходи відповідні установи. Окрім того, він подякував міському голові Анатолію Ліннику та голові РДА В`ячеславу Івашину за організацію військово-патріотичного виховання на Ніжинщині.

Також були задані питання з Куликівського та Носівського районів щодо будування школи, ремонту доріг та інших нагальних потреб громадськості.

На останок голова облдержадміністрації Валерій Куліч та міський голова Анатолій Лінник відповіли на ряд запитань журналістів ЗМІ.

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

09.06.2016