Ніжинська громада є однією з 32 громад учасниць Проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні»

Ніжинська громада є однією з 32 громад учасниць Проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», який впроваджується в Україні за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.  Основною метою проекту є підвищення енергоефективності на муніципальному рівні шляхом запровадження систем енергоменеджменту, навчання фахівців та підвищення їхньої кваліфікації у цій сфері.

 08-09.07.2021 відбувся моніторинговий візит Проекту. До громади завітали Андрій Панащук та Дмитро Сакалюк (консультант проекту). В рамках візиту представники ознайомились з напрацьованими документами щодо розвитку системи енергоменеджменту громади та дали свої фахові рекомендації, відвідали заклади бюджетної сфери та комунальні заклади, провели зустріч з депутатами міської ради та зустрілись з міським головою Олександром Кодолою.

Зі свого боку гості відмітили потенціал громади та повідомили, що вже в липні від проекту до громади надійде комплект обладнання для проведення енергетичних обстежень будівель. В подальшому обладнання буде використовуватись для обстежень, в тому числі багатоквартирних будинків (ОСББ).    

09.07.2021