Ніжинська міська влада звернулася до Уряду щодо зниження тарифів

18 січня відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

Міський голова Олександр Кодола повідомив проте, що зроблено Ніжинською міською владою для захисту своїх жителів.

Міська влада міста Ніжина, як і інші міста та громади держави, звернулися до центральної влади щодо перегляду тарифів на основні енергоносії та накладення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на газ та електроенергію. Адже громадяни не мають змоги сплачувати такі суми за комунальні послуги отримуючи мінімальні заробітні плати та пенсії.

Протягом минулого тижня по всій країні відбувалися мирні зібрання і будуть продовжувати відбуватися щодо підвищень тарифів на газ та електроенергію.

Міська влада на засіданні виконавчого комітету ухвалила рішення про звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, національного державного регулятора НКРЕКП, яке встановлює ціну на газ та електроенергію, з тим щоб, по-перше переглянули рішення щодо підвищення тарифів. «Минулого року влада обіцяла знизити тарифи вдвічі, а вони майже вдвічі зросли», - зауважив очільник міста. По-друге, звертаємося до керівництва держави щодо введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на газ, електроенергію. А також просимо переглянути Державний бюджет України, щоб Уряд передбачив соціальний захист населення на належному рівні у вигляді надання субсидій незахищеним верствам населенню.

Як стало відомо, сьогодні, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

«Ми будемо й надалі відстоювати цю позицію - захищати громаду нашого міста», - наголосив Олександр Кодола.

Ще одним важливим питанням попереднього тижня було обмеження руху великогабаритного транспорту по місту.

Міський голова Олександр Кодола доручив підготувати проєкт рішення про обмеження руху великогабаритного транспорту по місту Ніжину. Зазначив, що рік тому було прийнято рішення про збільшення допустимої норми ваги такого транспорту з 12 т. до 18 т., що в свою чергу завдає шкоди інфраструктури міста, в першу чергу дорожньому покриттю. «Дбаючи про інфраструктуру міста ми на засіданні виконавчого комітету повернемо попереднє рішення про обмеження руху великого габаритного транспорту вагою не більше 12 т., а всі інші будуть їхати в об’їзд міста»,- підкреслив міський голова.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

18.01.2021