Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

18 січня під час щотижневої оперативної наради керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

Захворюваність на коронавірусну інфекцію зменшилася.

Станом на 18.01.2021 р. в міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 33 пацієнтів з підтвердженим лабораторно COVID-19 та 21 пацієнт з пневмонією. До балонного кисню під’єднані 10-12 пацієнтів щодня.

Станом на 18.01.2021 р. на амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 перебуває 98 пацієнтів з них: 96 пацієнтів з клінічними проявами, 2 пацієнти з запаленням легень. В режимі самоізоляції перебуває 125 контактних осіб.

Мобільною бригадою за попередній тиждень було відібрано 145 біологічних зразків для проведення ПЛР діагностування.

Відбір біологічних зразків та лікування пацієнтів здійснюється незалежно від наявності укладених декларацій.

У зв’язку із змінами у законодавстві забір біологічних зразків для ПЛР діагностування відтепер буде здійснюватися в сімейних амбулаторіях, на місцях надання первинної медичної допомоги.

Жителі Ніжинської громади уклали 53 069 декларацій з сімейними лікарями. Протягом минулого тижня до сімейних амбулаторій звернулося 1665 осіб, з них дорослих 1338 і дітей 327.

За інформацією Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», захворюваність на COVID-19 зросла на 39% в порівняні з минулим тижнем. Виконано 209 досліджень біологічних зразків для підтвердження або спростування захворюваності на COVID-19.

На сьогодні у зв’язку із змінами до затверджених стандартів лікування коронавірусної хвороби обстеження методом ПЛР підлягають наступні категорії осіб: особи з ознаками тяжкого гострого респіраторного синдрому або інших ГРВІ; пацієнти що відповідають визначенню підозрілого ймовірного виявлення випадку захворювання на COVID-19 за ознаками ГРВІ, вірусної пневмонії або іншого; пацієнти з госпітальною пневмонією; особи у яких при проведенні дослідження методом ІФА або ПЛР виявлені імуноглобуліни M (IgM); контактні особи при прояві симптомів, які не підлягають і не виключають COVID-19; контактні особи з групи ризику, а саме, від тяжких ускладнень – тяжкий перебіг артеріальної гіпертензії, декомпенсований цукровий діабет, імуносупресивний стан, стійка хронічна патологія дихальної серцево-судинної системи, ниркова недостатність, набуті імунні захворювання, алергічні хвороби, церебральні захворювання, онкологічні захворювання. Особи для оформлення у заклади закритого інтернатного типу; особи, яким встановлено діагноз грип.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок та середу з 08-15 год. до 10-00 год., результати видаються у вівторок та четвер.

При сімейній медицині є телефон чергового лікаря сімейної медицини - 098 575 79 58.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

18.01.2021