Ніжинська міськлікарня отримала кисневі концентратори

КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» 21 грудня отримала благодійну допомогу від банку ПУМБ та Фонду Ріната Ахметова. Для боротьби за життя пацієнтів, які мають ускладнення від коронавірусної хвороби міській лікарні передали 5 кисневих концентраторів КSOC 5 об’ємом 10 літрів.
Міський голова Олександр Кодола подякував за необхідне обладнання представнику організації, яка надала благодійну допомогу, та зазначив, що дані концентратори нині є дуже необхідними. Адже пацієнтам, які мають серйозні ускладнення від коронавірусної хвороби, дуже важко обходитись без постійної кисневої підтримки.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко повідомив, що новоотримане обладнання буде встановлене в неврологічному та 4 «ковідних» відділеннях.

«Міська влада працює над тим, щоб забезпечити кожного пацієнта, який лікується стаціонарно від COVID-19 цілодобовим доступом до кисневої підтримки за допомогою концентраторів. Наш головний обов’язок — професійно та вчасно надавати ніжинцям медичну допомогу. Ми спільними з громадою зусиллями сприятимемо оснащенню міської лікарні необхідним обладнанням для якісного лікування ніжинців», - наголосив Олександр Кодола.

Також міський голова повідомив, що одна з аграрних компаній готова надати міськлікарні 400 захисних костюмів.

Олександр Кодола подякував медикам за їхню надважливу та надскладну роботу та висловив слова вдячності благодійникам за розуміння й таку необхідну нині підтримку.  


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю,

Лілія Ломакіна

21.12.2020