UnKnown Ukraine - фестиваль творчості та дисидентського руху

Запитаєте, чого молоді та молодіжним працівникам не відпочивається спокійно на вихідних? До того ж на свята? 

А як тут відпочинеш, якщо Анастасія Щербина , Президент Ліги старшокласників м.Ніжина , що діє при Ніжинському Будинку дітей та юнацтва за підтримки КЗ Ніжинський міський молодіжний центр організувала настільки крутий захід як UnKnown Ukraine - фестиваль творчості та дисидентського руху (до речі, це один із минулорічних проектів-переможців конкурсу "Ніжин-молодіжна столиця Чернігівщини")
В рамках 2-ох фестивальних днів учасники:
-Знайомились і з'ясовували очікування від співпраці
-Слухали лекцію від Юлії Кравченко "Як виник дисидентський рух: його причини та передумови?"
-Мали дружню бесіду з Вахтангом Кіпіані про його відому книгу "Справа Василя Стуса", дисидентів, кінематограф, історію та громадянську освіту молоді.
-Спілкувались з Олексієм Сінченко на тему "Хто такий текстолог і чи важка ця професія?"
-Виконували командні роботи із випускницями "Фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху", організованому МАН України. Знайомство із життям та творчістю Василя Стуса, Євгена Сверстюка, Алли Горської, Івана Дзюби, Зиновія Красівського і Осадчого.
-Працювали у форматі світового кафе. "Ідеї та прагнення дисидентів", "Проблеми на шляху до мрії", "Портрет шістдесятників"
- Дискутували з Миколою Ляховичем на тему "Чому ж важливо знати історію?"
- Та відпочивали на музично-літературному вечорі з українською сучасною музикою та поезією дисидентів і не лише.
Дякуємо в першу чергу Насті за її ідеї, щирість, працьовитість та наполегливість; спікерам за небайдужість та інтерес до молодіжних ініціатив; а учасникам (а серед них були і активістки Ліги) за щирість, пізнавальну активність та цінно витрачений час святкових вихідних днів).

 КЗ "Ніжинський міський молодіжний центр"    


21.12.2020