Ніжинська районна рада вирішувала подальше функціонування Ніжинської районної лікарні

9 грудня міський голова Олександр Кодола разом з депутатами Ніжинської міської ради взяли участь у засіданні сесії Ніжинської районної ради.

Сьогодні розглядалося питання щодо передачі Ніжинської районної лікарні Вертіївській або Ніжинській громаді.
Міський голова Олександр Кодола висловив консолідовану позицію всіх депутатів міської ради, яких на пленарному засіданні було 17 чоловік. «Ніжинська міська рада вже двічі в цьому році зверталася до Ніжинської районної ради щодо передачі у комунальну власність Ніжина Ніжинської центральної районної лікарні. В лютому і листопаді цього року», - підкреслив Олександр Михайлович.
Міський голова Олександр Кодола та присутній депутатський корпус Ніжинської міської ради вчергове підтвердили та заявили, що місто Ніжин готове прийняти у комунальну власність Ніжинську центральну районну лікарню.
«Приєднавшись до Ніжинської територіальної громади Ніжинська районна лікарня збереже свій статус як юридична особа, не припинить своєї діяльності, а також будуть збережені всі робочі місця», - наголосив міський голова Олександр Кодола.
На сьогодні місто пропонує забезпечити функціонування двох лікарень і міської лікарні і районної тільки з різними пакетами надання медичних послуг, без скорочення медичного персоналу Ніжинської районної лікарні.
Ніжинська міська рада пропонує, щоб міська лікарня надавала екстрену медичну допомогу, а районна лікарня планову та паліативну допомогу. «В майбутньому ми б хотіли, щоб це було одне потужне медичне містечко, де зможуть отримувати якісні медичні послуги жителі всіх 17 територіальних громад нашого великого об’єднаного Ніжинського району», - акцентував Олександр Кодола.
Депутати Ніжинської районної ради визначалися шляхом голосування, але жоден проект рішення не був підриманий.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

09.12.2021