Ніжинські заклади освіти відвідали іноземні волонтери

29 серпня, продовжуючи свою гуманітарну місію у Ніжині, волонтери Walter Pair, представник "Michigan for Ukraine" та "Taiwan Legit" та Mateusz Kamionka - активіст волонтерської групи Olkusz pomaga Ukrainie та віце-президент ГО SIMO відвідали декілька закладів освіти та Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування з метою вручити необхідне обладнання для шкільних укриттів, зокрема ноутбуки, мультимедійні проектори, екрани, акустичні колонки. Також Walter Pair привіз листи для ніжинських учнів від їх американських однолітків з Мічігану.

Варто зазначити, що діти та літні люди наразі особливо вразливі до нестабільних умов сьогодення і потребують найбільшої уваги та допомоги.
У ході зустрічі з педагогічними колективами та учнівським активом іноземці Walter Pair та Mateusz Kamionka були вражені рівнем володіння англійською мовою студентами Ніжинського ліцею. Під час спілкування ліцеїсти розповідали гостям про свій досвід та почуття від пережитого, в свою чергу волонтери зазначили, що ліцеїсти являються елітою країни і використовуючи свої знання та навички зможуть розбудувати процвітаючу, європейську Україну вже найближчим часом.

Тепла та радісна зустріч також чекала волонтерів у НВК «Престиж» №16. Батьки, учні та педагоги зустріли Walter Pair та Mateusz Kamionka радісними посмішками та активно включилися у спілкування з іноземцями. Активісти Walter Pair та Mateusz Kamionka вручили педколективу необхідну техніку, а дітлахам роздали листи від мічіганських учнів.
Наступним пунктом зустрічі був Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування де активні літні люди подарували волонтерам щемні українські пісні та гарні сувеніри виготовлені власноруч.

Варто зазначити, що на базі Ніжинського терцентру створені найкомфортніші умови для літніх людей Ніжинської громади. Активне дозвілля, позитивні емоції та підтримка всього колективу закладу на чолі з Інессою Шаповаловою продовжують якісні роки життя відвідувачів, що стверджує європейські цінності в місті!

Заступниця міського голови Ірина Грозенко, що опікується соціально-гуманітарною сферою міста, радо вітала волонтерів у Ніжинському територіальному центрі та подякувала від імені міського голови за увагу та підтримку всіх категорій громадян Ніжина.
Завершальним етапом подорожі по ніжинським закладам освіти були відвідини ЗОШ№17, школи, що найбільше постраждала за період повномасштабної агресії.

Директорка закладу Тетяна Власенко провела волонтерам екскурсію школою та показала прогрес, який вдалося досягти завдяки фінансовій підтримці Ніжинської міської ради.

Подробиці пережитого неабияк шокували гостей, це було видно по виразу їх обличчя!
В цілому поїздка та спілкування з ніжинськими учнями подарували позитив для радість іноземним волонтерам. Щирі дитячі посмішки та бесіди надихнули Walter Pair та Mateusz Kamionka надалі допомагати та підтримувати нашу громаду!
Сердечно їм дякуємо за допомогу та підтримку нашого міста та освітньої системи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
30.08.2022