Ніжинських освітян привітали з професійним святом

Щороку, першої неділі жовтня, наша країна відзначає День працівників освіти -  свято тих, хто завоював в нашому суспільстві заслужену повагу і вдячність, відкрив кожному з нас дорогу у велике життя, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами.

Вчительство – це мистецтво і праця, причому важка й відповідальна, яку часом можна прирівняти до громадянського подвигу. Саме вчитель, педагог, вихователь формує особистість, дає необхідні знання, що створює основу творчої людської діяльності в усіх сферах – економіці, політиці, мистецтві. А отже, у руках учителя, без перебільшення, наше майбутнє.

Сьогодні, 30 вересня, у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва відбулися урочистості для працівників закладів освіти, вчителів і викладачів загальноосвітніх шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. 

Від імені міського голови Олександра Кодоли з вітальною промовою до присутніх звернувся заступник міського голови Сергій Смага. Сергій Степанович зауважив, що без освіти – немає майбутнього та подякував педагогам за те, що вони успішно й відповідально виконують покладену на них почесну та основну місію – виховують великі таланти, хороших людей, справжніх громадян і патріотів. Сергій Степанович побачав освітянам успіхів у педагогічній діяльності, творчої енергії, натхнення, добра, любові учнів, поваги батьків, підтримки колег, достатку, здоров'я, щастя, витримки та сімейного затишку.   

Начальник управління освіти Валентина Градобик висловила щиру вдячність колегам за натхненну і самовіддану працю, за непохитну віру у кожного учня, за розуміння, підтримку і за частку душі, подаровану дітям, а також побажала  терпіння, творчої наснаги, нових педагогічних звершень.

До привітань долучився голова Ніжинської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Володимир Сорокін.

З нагоди професійного свята представники освітньої галузі отримали низку відзнак: Почесні Грамоти та Подяки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної андміністрації, Подяки міського голови, Почесні Грамоти, Грамоти та Подяки виконавчого комітету Ніжинської міської ради, а також   Почесні Грамоти, Грамоти та Подяки Управіння освіти Ніжинської міської ради, нагрудні знаки та Грамоти від Ніжинської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

30.09.2021