Ніжинський державниий університет: поглиблення співпраці, підписання меморандуму

24 листопада відбулось чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради. На порядку денному було 10 проектів рішень та різне.

Серед перших розглянуто проект рішення «Про затвердження списків жителів по вул. Мічуріна, вул. 2-га Садовій, вул. Полковника Розумовського, вул. Пушкіна, вул. Гайдамацька, вул. Радужній, вул. Кармелюка, пров. 1-й Луговий, вул. Прилуцькій, вул. Пустовгара на компенсацію витрат на водогони, збудовані за власні кошти». Відповідно до ухваленого проекту, мешканці перерахованих вулиць отримають компенсації за кошти, витрачені раніше на будування водогонів.

Також було ухвалено проекти рішень «Про затвердження складу громадської комісії з житлових питань», «Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації по «Облаштуванню безпеки дорожнього руху по вул. Набережна в м. Ніжині Чернігівської обл.».

З метою покращення розвитку програм економічного і соціального розвитку міста, було ухвалено проект рішення «Про укладення Меморандуму про співпрацю між Виконавчим комітетом Ніжинської міської ради та Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя». Меморандумом передбачається активізація наукової та інноваційної діяльності у Ніжині, сприяння задоволенню інформаційних, технологічних, інвестиційних, інноваційних потреб підприємств та установ міста тощо.

Меморандум не є договором про спільну діяльність і не містить фінансових зобов’язань, проте, як було зазначено на засіданні, його підписання підтверджує наміри про співпрацю за напрямками залучення наукового потенціалу Університету до розв’язання актуальних проблем економіки та гуманітарної сфери міста.

Відділ інформаційно-аналітчиної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

28.11.2016