Вшанування пам’яті жертв голодомору

26 листопада о 16:00 за традицією оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої мільйони українців запалили свічки біля меморіалів Голодомору та у вікнах домівок, у пам’ять тих , хто у 1932-1933 роках загинув внаслідок геноциду.

Небайдужі мешканці Ніжина долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання: біля пам’ятного знаку Жертв голодомору та політичних репресій, що знаходиться по вулиці Покровській, відбувся мітинг-реквієм.

На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Григорій Олійник, Ігор Алєксєєнко, Сергій Осадчий, голова районної адміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, представники міської і районної адміністрацій, працівники установ і організацій та небайдужі мешканці міста.

Заупокійну літію за спокій душ померлих відслужив настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Михаїл Якубів. Після промов керівництва, хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Наприкінці усім присутнім було роздано просфори, щоб пом’янути душі замордованих голодом.

Відділ інформаційно-аналітчиної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

28.11.2016