Звернення міського голови та секретаря міської ради з нагоди Дня пам`яті жертв голодомору

Шановні ніжинці!

У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр. Але Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим, який призвів до величезних втрат. Тому сьогодні, 26 листопада, ми схиляємо голову перед пам`яттю мільйонів наших співвітчизників, які стали його жертвами, чиї життя обірвались через те, що вони були українцями, хотіли жити й працювати на своїй землі.

З кожним днем події голодомору віддаляються в часі, але при цьому не втрачають свого скорботного і трагічного значення. На жаль, ми не можемо згадати всіх поіменно, бо гинули цілі родини, вимирали села. Але й забувати тієї жахливої трагедії не маємо права. Адже це чи не найжахливіша сторінка в історії нашого народу.

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не тільки для мільйонів загиблих, а й задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Тож нехай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, дасть нам силу, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави.

З повагою, міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

26.11.2016