Нові програми проекту ПРООН (UNDP) у Ніжині

30 листопада у великому залі міської ради відбулась робоча зустріч першого заступника міського голови Григорія Олійника, народного депутата Олександра Кодоли з представниками проекту ПРООН (UNDP) та Глобального екологічного фонду (GEF) з метою реалізації проектів для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель основі моделі ЕСКО.

За словами Григорія Олійника, наразі міська влада готує Програму розвитку міста, тож питання енергозбереження є ключовим завданням, що стоїть перед Ніжином.

Міська влада намагається мати максимальний контроль за витратами енергоресурсів у місті: встановлюються лічильники в бюджетних установах та закладах комунальної форми власності, а також проводяться енергоаудит таких будівель. Саме тому співпраця у рамках нового проекту з енергозбереження важлива для адміністрації міста.

Делегація відвідала три об’єкти практично із сотні, які було включено усписок як такі, що готові до енергомодернізації. Це були Територіальний центр соціального обслуговування, дитяче відділення Центральної ніжинської міської лікарні імені Миколи Галицького та школа-гімназію №3.

Як зазначили куратори проекту, вже у грудні цього року планується підписання меморандуму про співпрацю з ПРООН та визначення пілотних об’єктів.

Потому Григорій Миколайович та Олександр Михайлович відвідали дошкільний навчальний заклад «Зірочка», що розташований по вулиці Прилуцькій. Там відбулось відкриття дитячого ігрового майданчика, подарованого народним депутатом. Висловлюючи вдячність Олександру Кодолі за подарунки, завідуюча дитячим садочком подякувала і міській владі за те, що заклад було включено до програми енергозбереження і наразі активно провадяться заходи, зокрема заміна вікон на енергозберігаючі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

01.12.2017