Нові виставки

«Світ, який – мереживо казкове» – під такою назвою в художньому відділі музею відкрилася виставка Анни Тимко. Ніжинська школярка (ЗОШ № 8) вже не перший рік відвідує гурток «Творча майстерня», що при Ніжинському будинку дітей та юнацтва, де її керівник Юлія Володимирівна Хоменко щедро ділиться своїм талантом з вихованцями. Серед всіх мистецьких технік, з якими Аня познайомилися на заняттях гуртка, їй найбільше сподобалася витинанка. І ось уже після року серйозної копіткої роботи юна майстриня презентувала Ніжину свою першу персональну виставку. Цікаві за тематикою та композиційною будовою витинанки Ані справили неабияке враження на всіх присутніх на презентації.

Щирі вітання з першою творчою перемогою пролунали для неї, перш за все, від керівника гуртка Ю.В. Хоменко, яка вбачає в дівчині дуже талановиту, перспективну особистість; від директора Ніжинського будинку дітей та юнацтва Валерія Степановича Примаченка; спеціаліста управління культури і туризму м. Ніжина Олександри Вікторівни Сімкіної; викладача Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької, відомої ніжинської майстрині, члена Національної спілки художників України Євгенії Юріївни Липовецької.

Радість важливої в житті Ані події розділили з нею подруги по гуртку, від імені яких її привітала Надія Пономаренко, та друзі-однокласники на чолі з класним керівником Ліною Петрівною Таранько.

Музичне вітання від вихованців Ірини Вікторівни Разон (Ніжинська дитяча школа мистецтв) стало приємним сюрпризом для юної майстрині та для всіх гостей презентації.

Для тих, кого не було у виставковій залі на відкритті виставки: експозиція діятиме до 12 травня. То ж, чекаємо вас за адресою вул. Батюка, 6, тел. для довідок: 2-36-96.

Н.Тира, зав. художнього відділу

НКМ ім. І.Спаського

13.04.2018