Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Іванівну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, а також обговорено план роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшла 285 заяв та повідомлень, 23 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 125 адміністративних правопорушення та накладено 57 штрафів на суму 15844 гривні. Зафіксоване 61 порушення з безпеки дорожнього руху ( 3 – ДТП без потерпілих осіб; 4 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 6 – керування без відповідних документів; 2 – керування транспортними засобами не маючи на це права; 5 – знехтували умовами технічного контролю). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (26 випадків) та паління тютюнових виробів (15 випадків) у громадських місцях. 10 квітня стався резонансний випадок, коли двоє співмешканців після розпиття алкогольних напоїв спричинили один одному тяжкі тілесні ножові поранення. Обидві особи знаходяться під слідством та триває досудове розслідування. 16 та 17 квітня на території міста та всієї України проходять поминальні дні. У зв’язку з цим працівниками ніжинської поліції буде забезпечена охорона публічного порядку як поблизу кладовищ, так і на самих кладовищах. Поліція закликає громадян не вчиняти правопорушення в поминальні дні.

Однією з проблем на даний час є паління сміття, що є загрозою для здоров’я людей. Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Міський голова наголосив на відповідальності за протиправні дії.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 16 по 22 квітня можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/252/zahodi-z-16-kvtnya-po-22-kvtnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

16.04.2018