Новий рекорд України у рамках Дня фізичної культури та спорту

У святковій атмосфері відбулось відзначення Дня фізичної культури та спорту на міському стадіоні "Спартак". Різноманітні змагання та естафети тривали з 11 години ранку і до вечора, та найзначимішою подією цього свята стало встановлення нового рекорду України Костянтином Мухомодєєвим. Це вже другий рекорд України, встановлений юнаком. Костянтин минулого року зробив 3020 присідань упродовж однієї години.

На заході були присутні народний депутат Олександр Кодола, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба, Ігор Алєксєєнко, депутати Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, Сергій Охонько, депутати Ніжинської міської ради, представникі засобів масової інформації та багаточисельні вболівальники.

Урочиста частина розпочалась з відзначення кращих спортсменів, команд і тренерів. Нагороди і кубки вручали Валерій Салогуб, Олександр Кодола, Сергій Дзюба, всі учасники Фестивалю спорту, краси та здоров'я отримали від депутата міської ради Володимира Мамедова солодкі подарунки. Кульмінацією свята було побиття попереднього рекорду України з качання пресу і встановлення нового. Костянтин перевершив навіть свій прогноз - 4000 разів. Він качав прес протягом години, і представник Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін зафіксував результат - 4 248 підіймань тулуба. Попередній рекорд становив 3 700 разів. Присутні привітали юнака з новим досягненням, йому урочисто вручили не лише сертифікат про встановлення рекорду, а й подарунки від депутата Наталії Копиці і помічниці народного депутата Тамари Стратілат. Костянтин подякував присутнім за гарячу підтримку і пообіцяв побити світовий рекорд з качання пресу, який становить 5600 разів за годину.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю

10.09.2017