Новий сучасний пересувний рентгенапарат Іndiagraf-02

На етапі реформування галузі охорони здоров’я основним завданням медичних установ є максимальне скорочення часу, що витрачається на проведення діагностичних заходів та максимально швидкий початок лікування.

Тільки кваліфіковані спеціалісти та сучасне, якісне матеріально-технічне оснащення можуть забезпечити повноцінну діагностику в цілодобовому режимі та найбільш якісно надати допомогу пацієнту.

Для забезпечення якісного та швидкого надання кваліфікованої медичної допомоги громадянам з міського бюджету було виділено 455 тис.820 грн. на придбання пересувного рентгенапарату Іndiagraf-02 до 08кВт для Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького.

02 грудня міський голова Анатолій Лінник особисто оглянув новий палатний пересувний рентгенапаратом для загальнохірургічного комплексу Іndiagraf-02 до 08 кВт. Анатолій Валерійович акцентував увагу на безпечних умовах праці медичного персоналу, адже вони постійно потрапляють під випромінювання, на ефективне використання даного приладу. Поцікавився, які види знімків робить прилад, чи охоплює велику сферу медичних послуг.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко пояснив, що рентгенапарат використовується за допомогою дистанційного керування через планшет. За словами головного лікаря пристрій технічно розрахований на невелику кількість випромінювання, який має мінімальний вплив для людей, які працюють у цьому приміщенні.

Старша лаборантка рентгенологічного відділення Ірина Аврамчук зазначила, що обладнання якісне, можливо робити всі види знімків, в тому числі і легень. Ірина Вікторівна продемонструвала знімок легень новим пересувним рентгенапаратом хворого, якого неможливо було транспортувати у рентгенкабінет. Зазначила, що такий апарат їм дуже необхідний в екстрених випадках для пацієнтів, які не можуть пересуватися самостійно.

Обговорили потреби в обладнанні для лабораторних досліджень, придбання другого рентгенапарату 5квт, менш потужного, який розрахований та травматологію і ортопедію.

Анатолій Лінник зазначив, що й надалі будуть спрямовуватися кошти для оновлення обладнання в лікувальних закладах, це має бути системною роботою, адже забезпечення сучасним обладнанням та надання якісних медичних послуг в пріоритеті міської влади.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

02.12.2019