Обговорення пасажироперевезень у громадському транспорті та впровадження валідаторів

05 грудня під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника відбулося засідання робочої групи щодо вивчення проблемних питань та розробки Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом, у якому засіданні взяли участь: секретар міської ради Валерій Салогуб, радник міського голови Сергій Осадчий, члени робочої групи, перевізники та менеджер ТОВ «Чернігівська транспортна компанія» Ольга Корнієць.

Головуючий порушував питання правил користування міським пасажирським транспортом. Звертав увагу на звернення громадян щодо комфорту проїзду, дотримання графіків руху, особливо у вечірній час.

Григорій Миколайович зазначив, що на практиці інших міст встановлення валідаторів у міському транспорті дає можливість оцінити пасажиропотік, контролювати графік руху перевізників, тощо.

Ольга Корнієць презентувала валідатор, розповіла присутнім про впровадження даної системи, як вона діє, про електронні проїзні, транспортні картки та як ними користуватись.

На засіданні не було достатньої кількості членів робочої групи, що не дало змоги прийняти відповідні рішення. Транспортному відділу при управлінні житлово-комунального господарства та будівництва було надано доручення підготувати пропозиції з економічним обґрунтуванням. Також порушилось питання: яким чином буде здійснюватись пільговий проїзд в громадському транспорті.

Обговоривши питання обстеження пасажиропотоку та впровадження валідаторів у міському громадському транспорті, управлінню житлово-комунального господарства та будівництва було надано протокольне доручення розробити проект правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом в місті Ніжині, а також залучити громадськість до обговорення. Ознайомитися з Правилами можна за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/interview/92/obstejennya-pasajiropotoku.html.

По закінченні присутні вирішили повторно обговорити пропозиції щодо валідаторів з економічним обгрунтуванням через два тижні після проведення робочих нарад. Питання проблем пасажироперевезень тримаються на особливому контролі міської влади. Якісна організація міських пасажирських перевезень є одним з головних завдань, рішення якого забезпечує життєдіяльність нашого міста.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

09.12.2019