Офіційний візит до Польщі: вивчення досвіду, налагодження контактів

Ніжинська делегація у складі секретаря міської ради Валерія Салогуба та депутата міської ради, підприємця Олександра Шалая відвідали Познань. Офіційний візит до Познані відбувся на запрошення Колегіуму Східної Європи (м. Вроцлав) в рамках програми навчального туру до Республіки Польща. Організатором поїздки виступила громадська організація «Центр Доброчин» (м. Чернігів). Метою програми навчального візиту 23 – 29 жовтня «Механізми підтримки для інвестицій та економічного розвитку в системі польського місцевого самоврядування» було: – вивчення польського досвіду в питанні залучення інвестицій як зовнішніх, так і внутрішніх, ознайомлення з результатами процесу децентралізації, функціонування та розвитку об’єднаних громад, відвідання Соціально-культурного товариства «Польща-Україна» в Познані.

Окрім позитивного досвіду ніжинська делегація прагнула досягти й конкретних результатів для м. Ніжина. Під час зустрічі з керівництвом торгово-промислової палати Великопольського воєводства вдалося викликати їх зацікавлення економічним потенціалом Ніжина. Президент палати Войцех Крук запевнив, що в кінці листопада цього року їх представники відвідають наше місто з метою зустрічі з ніжинськими підприємцями для налагодження подальшої співпраці. Також у ході візиту до Соціально-культурного товариства «Польща-Україна» представники Ніжина обговорили з віце-президентом цього об’єднання плани започаткування культурно-просвітницьких зв’язків між їх організацією та ніжинською спілкою поляків «Астер», можливості запрошення наших митців до участі у фестивалі «Українська весна», які щорічно відбуваються в Познані, а також організації роботи польських волонтерів з ніжинськими дітьми у період літніх канікул.

Делегація відвідала також Познанську міську раду та зустрілася з віце-президентом Познані Маріушем Вішневскі. В ході зустрічі Валерій Салогуб презентував Ніжин: вручив першому заступнику мера ніжинські сувеніри та запросив відвідати наше славне місто для подальшої співпраці.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

02.11.2016