Засідання круглого столу стосовно перенесення відділу Державного архіву

Відбулося засідання круглого столу стосовно перенесення відділу Державного архіву Чернігівської області в місті Ніжині з приміщення церкви Іоанна Богослова та Троїцької церкви. До участі були запрошені всі заінтересовані сторони: науковці, представники релігійних громад, депутати міської ради та інші запрошені.

Лобанова Наталія Михайлівна, заступник директора Державного архіву Чернігівської області, повідомила, що наявні архівні документи потребують покращення умов зберігання. На сьогоднішній день приміщення архіву переповнене та не має можливості приймати додаткові документи.

Генадій Миколайович Дудченко, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. Спаського І.Г., підкреслив на тому, що перенесення архіву є питанням збереження національної спадщини, і в інтересах ніжинської громади зберегти архівні документи на території міста Ніжин.

Від депутатського корпусу виступив голова постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Щербак Олег Вікторович. Він запропонував створити робочу групу куди включити представників архіву, архітектури, депутатського корпусу та інших заінтересованих сторін. Метою робочої групи має стати обстеження запропонованих приміщень для перенесення відділу Державного архіву та виявлення нових.

Лукач Василь Степанович, директор Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут», підтримав пропозицію голови постійної комісії міської ради Олега Щербака у створенні робочої групи, проте зауважив, що така робоча група має бути не численною. Також повідомив про пропозицію Чернігівської обласної державної адміністрації, узгоджену з Національним університетом біоресурсів і природокористування України утворити на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» навчального закладу, який включав би у себе ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» та аграрні коледжі і аграрні ліцеї Чернігівщини для реалізації ступеневої підготовки фахівців: кваліфікований робітник – молодший спеціаліст (молодший бакалавр) – бакалавр – магістр (НУБіП України).

Підсумовуючи результати обговорення, головуючий засідання, - перший заступник міського голови Григорій Миколайович Олійник доручив управлінню культури та туризму підготувати проект розпорядження міського голови про утворення робочої групи. Головою робочої групи визначити заступника міського голови Алєксєєнка І.В.

відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

01.11.2016