ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО РЕЙДУ “УРОК”

З 1 вересня в місті Ніжині в рамкам Всеукраїнського профілактичного рейду «Урок» проводилися заходи по виявленню дітей, які не охоплені навчанням з початку нового навчального року.Традиційно рейд проводився службою у справах дітей спільно з управлінням освіти та уповноваженим підрозділом Національної поліції.

Під час проведення рейду було виявлено7 дітей які не приступилидо навчання в професійно-технічних навчальних закладах.Із них: 3 дітей мешканці міста Ніжина, 3 дітей мешканці Чернігівської області, 1 дитина мешканець Київської області, Бориспільського району.

Працівниками служб у справах дітей, сектору молодіжної превенції проведено профілактичну роботу з батьками, або особами що їх замінюють щодо належного виконання ними своїх батьківських обов’язків, а саме обов’язковістю здобуття дітьми повної загальної середньої освіти. Питання виконання батьківських обов’язківрозглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. Направлені клопотання До Ніжинського ВП ГУНП В Чернігівській області та Бориспільського ВП ГУНП в Київській області для вирішення питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Як результат 5 дітей навчаються в Ніжинських професійно-технічних навчальних закладах. Заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

В ході операції «Урок» працівниками служби у справах дітей, сектору молодіжної превенції проведено відповідну профілактичну роботу з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, залишення постійного місця проживання.

Важливим напрямком роботи служби у справах дітей є здійснення контролю за умовами утримання і вихованням дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. На обліку в службі правах дітей перебуває 25 таких осіб.Спеціалісти служби у справах дітей спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом у справах сім’ї та молоді, навчальними закладами здійснювали обстеження умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. За результатами обстежень виконавчим комітетом Ніжинської міської ради надано матеріальну допомогу 71 сім‘ї з дітьми.

Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на вас. Відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.

Якщо дитина не відвідує школу, то це перша ознака бездоглядності, яка тягне за собою серйозні порушення. Дитяча безпритульність і бездоглядність не можуть бути звичним явищем і залишати байдужими громадян України, оскільки у фізичній і моральній запущеності дітей криється джерело небезпеки для майбутнього розвитку культури народу.

Служба у справах дітей

01.11.2016