Олександр Кодола взяв участь у міжнародному онлайн-семінарі

Сьогодні, 4 грудня, міський голова Олександр Кодола взяв участь у міжнародному онлайн-семінарі «Регіональна політика ЄС: Рушій європеїзації?». Разом із доктором Латвійського університету Іветою Рейнгольде та представником Міністерства регіонального розвитку та охорони навколишнього середовища Варісом Путніньшом Олександр Кодола обговорив можливість подальшої співпраці між Ніжином і Латвійською Республікою. Зокрема, розглянули можливість міжнародного обміну студентами. Міський голова зазначив, що Україна має досить потужні та поважні вищі навчальні заклади. Серед яких Олександр Михайлович відмітив Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Ніжинський агротехнічний інститут та Чернігівський національний технологічний університет.  

Під час конференції Олександр Кодола акцентував увагу на багаторічній плідній співпраці між містом Ніжином і Латвійським містом-побратимом Прейлі. «Протягом останніх 5-ти років були створені спільні латвійсько-українські підприємства, що дало величезний поштовх для розвитку. А також за цей час вдалось відкрити більше 5-ти Консульств Латвійської Республіки на території нашої країни. Одне з цих представництв є в місті Чернігові. На мою думку, така співпраця між двома країнами дозволяє покращувати економіку наших країн та зміцнювати міжнародні культурні зв’язки», - акцентував Олександр Кодола.

Міський голова подякував учасникам конференції, наголосив, що наше місто готове до співпраці та запросив усіх учасників онлайн-семінару на гостину до Ніжина. 




Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

04.12.2020