Оперативна інформація на ранок 06 квітня

  Сьогодні 6 квітня, за добу надзвичайних ситуацій у місті не було. Слава Богу та ЗСУ!

- Шановні ніжинці! Звертаємось до вас: будьте максимально обережними при переміщенні у межах міста та за його межами. На сьогодні у Ніжині ще знаходяться вибухонебезпечні предмети, а в Ніжинському районі залишається багато замінованих територій. Відповідні служби працюють, знешкоджують нерозірвані снаряди. Але поки ці роботи тривають, застерігаємо вас бути максимально обережними. Особливу небезпеку становлять лісосмуги та поля.

- Вчора до Ніжина прибула 4 групи саперів ДСНС України задля знешкодження небезпечним об’єктів. Якщо ви побачили вибухонебезпечні предмети, повідомляйте службу 101. На території сільських населених пунктів на жаль є факти загибелі мирних мешканців через контакт з вибухонебезпечними предметами.

- З сьогоднішнього дня автозаправочні станції ANP починають заправляти транспорт всіх громадян. Зранку почали відпускати газ пропан, до кінця дня планують доставити бензин та дизель. Вирішення питань по пальному дозволить відновити у Ніжині пасажирські перевезення.

- За дорученням міського голови Ніжина Олександра Кодоли проводиться підрахунок завданих збитків мешканцям Ніжина. Уряд прийняв постанову про порядок збору та обліку інформації про пошкоджену та знищену внаслідок бойових дій нерухомість. Уряд визначив 3 способи прийняття звернень стосовно втраченого та пошкодженого майна: звернення до ЦНАПу, подання інформації через застосунок ДІЯ та засвідчення пошкоджень у нотаріальній конторі.

- За інформацією на сьогодні у місті пошкоджено 25 багатоповерхових та 75 приватних будинків, садочок, школа, котельня та кладовище. Разом все будемо поступово відновлювати! На сьогодні наше головне завдання максимально відновити повноцінне функціонування міста.

Звертаємося до всіх підприємців та підприємств відновити свою діяльність. Ми маємо підтримувати економічний фронт міста та країни. Дякуємо тим підприємцям, які виявили розуміння та сплачують податки до бюджету громади. Закликаємо підприємців продовжувати працювати, аби працівники могли отримувати заробітну плату, а податки наповнювали бюджет. Тоді ми зможемо забезпечити соціальні гарантії ніжинців та підтримувати наших військових.

Працюємо далі! Слава Україні.  

06.04.2022